-
- Nederland.TVJongeren.TVNederland.TVSporten.TV
- Amusement.TVKennis.TVNieuws.TVVoetbal.TV
- Beurs.TVKinderen.TVOnrecht.TVWeer.TV
- Cultuur.TVKook.TVOranje.TVWoon.TV
- Formule1.TVLachen.TVPolitiek.TV
- Gamen.TVMensen.TVReis.TV
- Geloof.TVMode.TVSerie.TV
- Gezondheid.TVMuziek.TVSpeelfilm.TV
- Informatief.TVNatuur.TVSpelletjes.TV
MAX Ouderenjournaal - Alle afleveringen
Als je je geboorteland moet ontvluchten en nieuw in Nederland bent, kun je je erg verloren en alleen voelen. Een groep vrijwilligers helpt deze nieuwkomers door elkaar te ontmoeten bij een bakkie troost in de Koffiebus. Door samen te lezen beleef je samen iets nieuws. De culturele apotheek organiseert voorleesmiddagen voor mensen die zelf niet goed kunnen lezen, slecht zien of eenzaam zijn.
Kunstenaar Misja leert ouderen die in verzorgingshuizen zitten en nauwelijks buiten komen, om anders naar hun omgeving te kijken. Hij neemt ze daarom mee op een gelukswandeling. In het centrum van Bunschoten zitten dagelijks mannen op een bankje en ze bespreken de politiek en het dagelijks leven. Het zorgt ervoor dat iedereen zijn praatje kwijt kan en kan ontsnappen aan de stilte thuis.
Waar ontmoet je nieuwe vrienden? Bij de supermarkt! Fred en Erik, beiden zeventigers, waren allebei niet op zoek. Toch raakten ze aan de praat en werden vrienden. Henny voelde zich door de overgang uitgeblust en eenzaam. Tot ze ging linedancen. Nu danst ze wekelijks met een groep vrouwen en maakt ze filmpjes zodat er thuis ook doorgedanst kan worden.
Een student in huis nemen, is voor sommigen het recept tegen eenzame avonden alleen thuis. Maan vindt het wel een fijn idee om op 18-jarige leeftijd niet helemaal alleen te wonen in een nieuwe grote stad. En het huis van hospita Theresa leeft weer.
Arend, beter bekend als youtuber Cha Chi Versaci, vertelt hoe eenzaam hij zich voelde als kind. Na geleefd te hebben op straat en met een gewelddadige vader, was er niemand die hem hielp. Daarom zet hij zich nu in voor kinderen. Ook het verhaal van Dirk, die elke dag onder de mensen is. Hij is de oudste groenteboer van Nederland en werkt nog zes dagen per week.
De walking footballers van Amstelveen vormen een hechte club en delen naast de sport, ook lief en leed met elkaar. Wekelijks komen er ongeveer tien mensen voetballen, en evenveel mensen kijken. De kijkers kunnen door fysieke kwalen niet meer meespelen, maar komen vooral voor het sociale contact.
Iedereen voelt zich wel eens alleen. Wekelijks terugkerende activiteiten met muziek, bewegen en creatief bezig zijn, kunnen helpen tegen het gevoel van eenzaamheid. Liesbeth organiseert daarom amateurdansvoorstellingen. Ook zien we Alida, oud heilsoldaat van het Leger des Heils. Ze kan niet meer lopen en is totaal afhankelijk van anderen. Daar heeft ze veel verdriet van.
Inspirerende, motiverende maar ook confronterende levensverhalen van mensen uit heel Nederland. Asia zette een telefooncirkel op. Ze ging op zoek naar ouderen die niet vanzelfsprekend dagelijks contact hebben met iemand. Met als resultaat dat een zevental ouderen elkaar iedere ochtend bellen, om even te horen hoe het gaat.